Пристрій та принцип роботи Гейзерної кавомолки

Гейзерна кавомолка є одним із найпопулярніших і ефективних способів приготування свіжомеленої кави. Вона є спеціальним пристроєм, який використовує пар для створення тиску, необхідного для екстрагування аромату та смаку кави.

Принцип роботи гейзерної кавомолки заснований на використанні закритої системи, що складається з двох відсіків – нижнього та верхнього. У нижньому відсіку знаходиться вода, яка під впливом тепла починає перетворюватися на пару. Пара створює тиск, який піднімається у верхній відсік через трубку.

Верхній відсік гейзерної кавомолки заповнений меленою кавою. При досягненні певного тиску пара проникає у верхній відсік через форсунку і проходить через кавове зерно, екстрагуючи з нього аромат і смак кави. Кава, що вийшла, збирається в спеціальну ємність або чашку.

Гейзерна кавомолка пропонує простий та швидкий спосіб приготування кави чудової якості. Вона не вимагає використання електрики та вважається однією з найбільш економічних та довговічних систем для приготування цього напою.

Як працює Гейзерна кавомолка
ЕтапОпис
1Наповнення резервуару водою
2Завантаження свіжої кави в молоток
3Встановлення молотка в кавомолку
4Запуск механізму нагрівання
5Подача води під тиском
6Прохід через каву
7Вихід кави у чашку

А принцип роботи гейзерної кавоварки

кавоварки
Кавоварка складається з нижньої ємності для води, кавового фільтра та верхньої частини для збирання готового напою.. Холодна вода наливається в нижню ємність, зверху встановлюється фільтр із меленою кавою і, нарешті, закріплюється верхня ємність.Як правило, верх і низ кавоварки скріплюються різьбовим кріпленням.

досить простий. Працює вона за технологією гейзера. У нижню частину заливається вода, зверху встановлюється фільтр із лійкою, в яку засипається кава. Потім нагору ставлять другу частину кавоварки, яка закручується в іншу половину.7 черв. 2017 р.

Як працює гейзер для кави?

Використання класичної (роз'ємної) гейзерної кавоварки Вода в нижній частині закипає, пара виштовхує рідину через гейзер у фільтр із засипаною меленою зерновою кавою.. Приблизно через 3-5 хвилин у верхній частині утворюється повна чашка чудової та ароматної кави відмінної міцності.

Чому не виходить кава у гейзерній кавоварці?

Не піднімається вода у гейзерній кавоварці Він утрамбовується у занадто щільну «таблетку» і не пропускає гарячу воду у верхній відсік. Ця проблема вирішується підбором правильно помелу, про який ми говорили раніше. Вода може погано підніматися при пошкодженні конструкції моки (наприклад, після її падіння).

Як зрозуміти що кава готова в гейзерній кавоварці?

Приготування кави Час приготування кави в гейзерній кавоварці може змінюватись від 4 до 8 хвилин. Це залежить від того, яку воду ви використовували – холодну чи гарячу. Коли вся вода перейде у верхню частину, ви почуєте характерні звуки, що «фиркають». Можна знімати кавоварку з плити та розливати по чашках.

Як засипати каву в гейзерну кавоварку?

Поставте кавоварку на маленький чи середній вогонь, не опускаючи кришку. Коли вода в нижньому відсіку закипить, то під тиском пари підніметься трубкою до відсіку з кава. Чим швидше та інтенсивніше кипить вода, тим вищий тиск і тим швидше йде заварювання – але поспішати не потрібно.